Mine beste knekkebrød

I dag har jeg laget knekkebrød. Laget tre porsjoner til jul, men nå var det tomt. Er helt avhengig av disse sprø, lette og knasende godbitene. [ingredients title=»Ingredienser»]

 • 100 gram solsikkekjerner
 • 100 gram gresskarkjerner
 • 50 gram linfrø
 • 50 gram sesamfrø
 • 40 gram kruskakli
 • 2 ss fiberhusk
 • 1 ts salt
 • 5 dl vann

[/ingredients][directions title=»Fremgangsmåte»]

 1. Bland alle ingrediensene sammen i en bolle og la det svelle i 5 min.
 2. Fordel deigen utover to bakepapirkledde stekebrett, og del opp til 12 knekkebrød på hvert brett.
 3. Stekes på varmluft i stekeovnen på 160 grader i 70 min.

[/directions]

Jeg steker to brett i gangen, et øverst og et nederst i ovnen. Etter halve steketiden bytter jeg om på brettene, dvs. det øverste flyttes ned og omvendt. Så snur jeg om på brettene, slik at det som var ytterst nå blir innerst. Dette gjør jeg for at det skal bli jevn steking. Jeg pleier også å slippe ut damp fra ovnen et par ganger i løpet av steketiden.

Jeg bruker en slikkepott til å rute opp knekkebrødene på platen før jeg setter de i ovnen. Jeg synes de lett flyter sammen igjen hvis jeg bruker pizzakutter slik jeg vet mange gjør. Jeg bruker pizzakutter til å gå over rutingen etter halve steketiden, når jeg likevel skal snu om på brettene. Da synes jeg at det blir fine og jevne kanter på knekkebrødene.

Når de er ferdig stekte, tar jeg de ut av ovnen. Venter noen minutter før jeg forsiktig løsner de fra bakepapiret og legger de over på rist. Hvis noen fremdeles er litt myke, legger jeg de inn i ovnen igjen noen minutter. Det er viktig at de er harde!

Pass på å avkjøle de godt før du legger de over i en boks. Hvis ikke vil de mykne, og da er de ikke gode.

Vel bekomme! 🙂

Kommenter under

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felter er merket med *