Eggemuffins med skinke og ost

Jeg har noen muffinsbrett som sjelden blir brukt, men nå har jeg funnet en måte å anvende de på. Jeg har laget deilige muffins av egg, ost og skinke 🙂 Jeg lagde to varianter denne ganger, en med bare ost og skinke, og en med soltørkede tomater og fetaost. Nydelig til frokost, til lunsj eller i nistepakken. De er like gode å spise kalde som varme, og holder seg fint i kjøleskapet et par dager. Viss du ikke har muffinsbrett, så vil jeg tro at det går fint an å bruke vanlige muffinsformer, men bruk da de største formene.

[ingredients title=»Ingredienser»]

 • Egg
 • Kokt skinke
 • Ost
 • Soltørkede tomater
 • Feta
 • Salt
 • Pepper

[/ingredients]

[directions title=»Fremgangsmåte»]

 1. Begynn med å legg en skive kokt skinke i hver muffinsform.
 2. Knekk et egg i hver form.
 3. Ha på salt og pepper.
 4. Ost på toppen.
 5. Evt.soltørkede tomater og fetaost.

[/directions]

Jeg sprayet muffinsbrettet med formfett for at muffinsene lettere skulle slippe formen for det vil alltid renne litt egg ned i. Du kan selvfølgelig variere med krydder og andre ting du vil ha på egget. Godt blir det uansett. Server med ferskt brød eller en god salat, eller bare spis de som de er. 🙂  Stekes ved 200 grader i 15 min .

Kommenter under

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felter er merket med *