Greske grillspyd av kjøttdeig med tzaziki og gresk salat

Jeg liker så godt den greske maten, og idag fikk jeg lyst til å lage noe jeg synes er veldig godt. Kanskje du også liker det 🙂

[ingredients title=»Ingredienser til Grillspyd»]

 • 2 pakker kjøttdeig
 • 2 ts salt
 • 2 egg
 • 1/2 finhakka kinesisk hvitløk eller 3-4 fedd vanlig hvitløk
 • 1 ss finhakka soltørka tomater
 • 2 ss griljermel
 • salt og pepper

[/ingredients][ingredients title=»Ingredienser Tzatziki»]

 • 3 dl tyrkisk yoghurt
 • 1 slangeagurk
 • 1/4-1/2 kinesisk hvitløk eller 1-2 fedd vanlig hvitløk
 • 1/2 salt
 • saften fra 1/4 lime

[/ingredients][directions title=»Fremgangsmåte Tzatziki»]

 1. Begynn med å raspe agurken på det groveste på råkostjernet
 2. Hell det over i et dørslag og dryss over salt og la det stå og renne av seg ca 15-20 min. Dette er viktig da agurken inneholder mye vann og den vil gjøre tzatzikien veldig tynn viss den ikke får rent av seg.
 3. Press ut så mye vann du klarer fra agurken og ha det over i yoghurten sammen med hvitløk og limesaft.
 4. Bland god sammen og la stå en stund før servering. Den blir bare bedre av å stå noen timer.

[/directions][directions title=»Fremgangsmåte til grillspyd»]

 1. Bland alle ingrediensene sammen i en bolle.
 2. Finn frem grillspyd og pakk en passe mengde deig rundt og legg de på et stekebrett.
 3. Stekes i stekeovnen på 200 grader i ca 10-12 minutt, alt etter hvor store de er.

[/directions]

Jeg liker å bruke krydder i maten, og når jeg er ute å reiser, så kjøper jeg alltid med meg hjem krydder fra det landet jeg er i. Jeg hadde krydder til greske kjøttboller som jeg hadde i grillspydene og jeg hadde krydder til tzatziki som jeg tok litt av ned i tzatzikien. Jeg har valgt å ikke skrive det i oppskriften siden jeg regner med at mange ikke har slike krydder.  Det går helt fint å uten også 🙂 Jeg serverte dette sammen med gresk salat og couscous. Et smakfullt og godt måltid 🙂

Kommenter under

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felter er merket med *