Hjemmelaget hamburger med grovt brød

I dag ble det hamburger med hjemmebakte hamburgerbrød. Så mye bedre enn de du kjøper, og så mye sunnere.  Lagde de av grovt mel, noe som etter min mening gjør de ekstra gode 🙂 Jeg begynte med hamburgerbrødene og deretter lagde jeg karbonadene. Det ble kjempegodt 🙂

[ingredients title=»Ingredienser til hamburgerbrød»]

 • 1 kg grovbakstmel
 • 200 gram hvetemel
 • 4 dl vann
 • 3 dl melk
 • 50 gram gjær
 • 4 ss olje
 • 2 ts salt
 • 1 ts sukker

[/ingredients]

[directions title=»Fremgangsmåte til hamburgerbrød»]

 1. Varm melk og vann til 37 grader.
 2. Hell over i bakebollen.
 3. Tilsett mel, sukker, salt, gjær og olje.
 4. Eltes i 4-5 min.
 5. Deigen heves til dobbel størrelse i ca 40 min.
 6. Deles opp i 16 emner, trilles ut og trykkes flate.
 7. Settes på stekebrett og etterheve i ca 30 min.
 8. Stekes på 190 grader neserst i ovnen ca 20 min.

[/directions]

[ingredients title=»Ingredienser til karbonader»]

 • 1 pakke kjøttdeig
 • 1 egg
 • 1/2 løk
 • 1 1/2 ts salt
 • 1/2 ts pepper
 • 1 ss potetmel
 • 1 ss hvetemel
 • 2 dl melk

[/ingredients]

[directions title=»Fremgangsmåte tilkarbonader»]

 1. Kjøttdeig, salt, pepper og løk eltes i foodprosessor eller for hånd.
 2. Tilsett mel.
 3. Spe med melken.
 4. Tilsett egget tilslutt.
 5. Stek karbonader i ønsket størrelse.

[/directions]

Jeg doblet oppskriften til karbonadene og fikk ca 15 karbonader. Det ble 16 hamburgerbrød også, det er fint å fryse og ta opp en dag du har dårlig tid. Jeg fylte hamburgerbrødene med salat, dressing, karbonade, ost, tomat, rødløk, sennep og litt chilisaus. Nyyydelig 🙂

 

Kommenter under

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felter er merket med *