Kanelsnurrer

Gjærbakst er godt og kan varieres i det uendelige. Så greitt å ha liggende i fryseren og ta opp når det kommer uventa gjester eller du mangler brød til matpakka. Desse snurrene er laga på fint hvetemel og inneholder noe sukker, så derfor egner de seg kanskje ikke til matpakken, men av og til må vi kunne unne oss noe godt, og da er lunkne kanelsnurrer, gjerne med melisglasur på toppen, godt å ty til.

[ingredients title=”Ingredienser”]

  • 1 kg hvetemel
  • 150 gram sukker
  • 200 gram smør
  • 5 dl melk
  • 50 gram gjær, jeg bruker som oftest tørrgjær
  • Smør,sukker og kanel til å ha inni kanelsnurrene

[/ingredients]

[directions title=”Fremgangsmåte”]

  1. Smelt smøret og ha deretter i melken.
  2. Varm til 37 grader.
  3. Ha væsken over i bakebollen.
  4. Tilsett mel, sukker og gjær.
  5. Elt deigen i 4-5 minutter.
  6. Deigen skal slippe bakebollen, tilsett mer mel viss deigen er klissete.
  7. La deigen heve til dobbel størrelse, ca 40 min.
  8. Del deigen i to.
  9. Kjevle ut et rektangel.
  10. Smør smøret utover leiven, men ikke helt ut i kanten på langsiden.
  11. Dryss over sukker og kanel.
  12. Rull deigen fast sammen.
  13. Del opp i snurrer, og legg på et stekebrett.
  14. Etterheves i ca 30 min.
  15. Stekes på varmluft, 180 grader i ca 17-20 min.

[/directions]

Det ble to brett av denne oppskriften, og jeg stekte begge brettene samtidig på varmluft og det ble veldig vellykket.

Kommenter under

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felter er merket med *