Kjekjøtt med selleri og søtpotet

Kje er ikke alltid så lett å få tak i, men her om dagen fant jeg det tilfeldigvis i frysedisken. Jeg spiste kjekjøtt for første gang i sommer, og syntes det var fantastisk godt. Nå gleder jeg meg til å dele oppskriften på min rett av kjekjøtt.

[ingredients title=”Ingredienser”]

  • 2 kg. kjekjøtt med bein, delt i biter
  • 1 løk
  • 3 gulrøtter
  • 1/4 sellerirot
  • 3 laurbærblad
  • 2 ts tørket salvie
  • 2 ts tørket rosmarin
  • Salt/pepper
  • Vann
  • 2 bokser creme fraiche

[/ingredients]

[directions title=”Fremgangsmåte”]

  1. Brun kjøttet godt, ha på salt og pepper, og ha det over i en gryte.
  2. Kutt opp løk, gulrot og sellerirot, og ha det over i gryten,
  3. Tilsett laurbærblad og krydder.
  4. Hell over vann til det så vidt dekker kjøttet.
  5. La koke i minst to timer.
  6. Ha i creme fraiche, og la det koke med på slutten
  7. Server med søtpotetpure som er blandet med sellerirot og potet.
  8. Server og nyt et godt måltid 🙂

[/directions]

[ingredients title=”Ingredienser til søtpotetpure”]

  • 2 søtpoteter
  • 1/4 sellerirot
  • 2 middels poteter
  • Litt smør
  • Salt og pepper

 

[/directions]

[directions title=”Fremgangsmåte til søtpotetpure”]

  1. Søtpotet, sellerirot og potet kokes og moses når de er ferdig kokte.
  2. Tilsett en klatt med smør.
  3. Smak til med salt og pepper.

[/directions]

Dette er en variant av søtpotetpure. Det går også an å bare bruke bare søtpotet, men her synes jeg det passet å blande inn noen andre smaker også. Håper du også får lyst til å kjøpe kje neste gang du ser det i butikken 🙂

Kommenter under

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felter er merket med *