Karamellpudding

Karamellpudding er desserten over alle desserter.  Det hører med i alle store høgtider, som bryllup, barnedåp og konfirmasjoner. Mi mor laga den aller beste, og det er den dere får oppskrift på her.

[ingredients title=”Ingredienser”]

  • 1 liter helmelk
  • 8 egg
  • 5 ss sukker
  • 4 ts vaniljesukker
  • 2 dl sukker til karamell

[/ingredients]

[directions title=”Fremgangsmåte”]

  1. Brun sukker til karamell i ei steikepanne. Pass på at den ikke blir brent.
  2. Fordel karamellen i bunnen av ei brødform som minimum tar 1,5 liter.
  3. Kok opp melken med sukker og vaniljesukker. Avkjøl.
  4. Pisk sammen egga.
  5. Slå melken over egga og rør sammen.
  6. Sil blandingen over i formen gjennom et dørslag.
  7. Stekes i vannbad ca 2 timer på 120 grader.

[/directions]

For å unngå at puddingen har “piper”, kan det være lurt å la den stå ei stund i formen før du setter den inn i ovnen. Når du tror at den er ferdig, kan du kontrollere med baksiden av ei skje. Trykk forsiktig baksiden av skjeen opp på karamellpuddingen. Dersom det har blitt hinne på puddingen, og det kjennes at der er litt “hold” i puddingen, så er den ferdig. La den avkjøles helt før du serverer. Skjær forsiktig med en kniv rundt kanten og legg et egnet fat over og hvelv. Husk at der må være en liten kant på fatet, slik at karamellsausen ikke renner ut.  Veldig godt med pisket krem til.

Jeg lager alltid to :-), de holder seg godt noen dager i kjøleskapet.

Kommenter under

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felter er merket med *