Fersk torsk med gulrot og hvit saus

Nå er det torskesesong, og mannen i huset er en ivrig fisker. I går kom han hjem med tre fine torsker, den ene hadde rogn også. Det passet bra med en torskemiddag etter alle kjøttmiddagene i påsken, og vi gjorde det veldig enkelt:

Pakka rogna godt inn i bakepapir og lot den trekke i lettsaltet vann, og hadde den som pålegg på brødskiven til kvelds. Etter å ha delt fisken opp i stykker, strødde jeg salt på og la den i kjøleskapet. I dag var det bare å legge den på rist i en kjele og dampe den ferdig. Laga samtidig en god hvit saus som jeg serverte sammen med kokte poteter og gulrøtter. Det smakte fantastisk godt, og det blir ikke ferskere fisk enn dette.

Heldige er vi som kan fiske nesten rett utenfor stuedøra 🙂

Kommenter under

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felter er merket med *