Sagopudding

Har lenge tenkt å lage sagopudding, og i dag gjorde jeg det. Det er noe jeg husker fra barndommen, da vi hadde dessert hver søndag, og sagopudding var noe av det beste jeg visste. Når jeg nevner det for mine unge kollegaer på jobb, så vet de ikke hva jeg snakker om ;-). Det er nok en dessert som har gått litt i glemmeboken, men den fortjener absolutt å bli tatt fram fra glemselen 🙂 Oppskriften står på pakken, men her er den :

[ingredients title=»Ingredienser»]

 • 7 dl H – melk
 • 3 dl fløte
 • 1 dl sagogryn
 • 150 gram sukker
 • 1 vaniljestang
 • 1 lime
 • 4 eggeplommer
 • 2 dl fløte til krem

[/ingredients]

[directions title=»Fremgangsmåte»]

 1. Kok sagogryn sammen med melk, fløte, vaniljestang og sukker til grynene er møre.
 2. Riv skallet av lime og kok det med.
 3. Visp eggeplommene.
 4. Slå noe av puddingen over eggeplommene mens du rører godt.
 5. Slå blandingen tilbake til resten av puddingen.
 6. Holdes varm på platen til den tykner, må ikke koke.
 7. Avkjøl litt før pisket fløte vendes inn.
 8. Helles i serveringsskål og avkjøles.
 9. Server med varme bær, syltetøy eller rød saus.

[/directions]

Jeg lagde en saus av frosne bringebær,rips og sukker, og det smakte friskt til puddingen. Jeg bare rørte det sammen etter at bæra hadde tint. Istedet for hele vaniljestangen, så tok jeg ut frøene og brukte de. Det ble en nyyydelig dessert som smakte akkurat slik jeg husket fra barndommen.

8 kommentarer

  1. Hei, ser at det kan være problemer å få ta i Sagogryn. Det var jeg ikke klar over før i dag. Jeg har hatt liggende i skapet. Har hørt at det skal komme i butikk igjen snart, du kan også spørre butikker rundt deg om de kan kjøpe det inn. 🙂

 1. Fikk lyst til å lage sagopudding i går, hadde sagopudding hjemme som hadde gått ut for ett årsiden, syntes det var uappetittlig å bruke denne med tanke på dyr som kryper. Vi kjøre rundt i samtlige butikker og spurte om sago gryn, men ingen hadde det. Svaret vi fikk at dem solgte for lite så i dag blir det semulepudding istedenfor sagopudding.

Kommenter under

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felter er merket med *