Havreboller

Havregryn er sunt og mettende, og disse bollene er knallgode og sunnere enn vanlige boller. De er fine til å ha på lur i fryseren i tilfelle besøk eller når barna har lyst på noe godt.

[ingredients title=”Ingredienser”]

  • 6 dl melk
  • 150 g smør
  • 200 gram lettkokte havregryn
  • 800 gram mel
  • 50 gram gjær
  • 1 1/2 dl sukker
  • Egg til pensling
  • Havregryn til pynt

[/ingredients]

[directions title=”Fremgangsmåte”]

  1. Smelt smøret i en kjele og tilsett deretter melken og varm opp til 37 grader.
  2. slå melk/smør over i bakebollen.
  3. Tilsett mel, havregryn, sukker og gjær. Jeg bruker tørrgjær, men viss du bruker fersk gjær, tar du litt av melken og rører gjæren ut i den.
  4. Elt i 6-7 min.
  5. Sett deigen til heving i ca 45 min.på et lunt sted.
  6. Trill ut bollene, ca 24 stk.
  7. Settes til etterheving i ca 30 min.
  8. Pensle med sammenpisket egg og strø over havregryn.
  9. Stekes ved 225 grader midt i ovnen ca 7-10 min.
  10. Avkjøl på rist og spises nystekte eller fryses.

[/directions]

Kommenter under

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felter er merket med *