Piroger

Idag lager jeg piroger, det er et godt alternativ til pizza.  Piroger er egentlig en russisk spesialitet, men vi nordmenn har tatt den til våre hjerter.

Pirogene kan fylles med nesten hva som helst, men jeg har valgt å bruke kjøttdeig, løk, ost og tomatsaus.

Desse er fine til å fryse, bare å varmes opp i ovnen når du vil spise de eller spises kalde.

[ingredients title=»Ingredienser til pirogdeig»]

  • 50 gram smør
  • 3,5 dl vann
  • 2 egg
  • 1 liter hvetemel
  • 1 ts salt
  • 50 gram tørrgjær

[/ingredients]

[directions title=»Fremgangsmåte til pirogdeig»]

  1. Smelt smøret i en kjele og tilsett vannet.
  2. Pisk sammen egga og slå noe av væsken over de mens du rører.
  3. Slå væsken over i en bakebolle sammen med egga, pass på at det har temp ca 37 grader.
  4. Ha i mel, salt og gjær og elt i 5-6 min. Deigen skal slippe bakebollen.
  5. Settes til heving i 45 min. Imens lager du fyllet.

[/directions]

[ingredients title=»Ingredienser til fyll»]

  • 400 gram kjøttdeig
  • 3 sjalottløk
  • 2 ss tomatpure
  • 3-4 dl vann
  • Salt, pepper, evt litt chili
  • 2 ts karri
  • 1 ts sukker
  • Ost
  • Egg til pensling

[/ingredients]

[directions title=»Fremgangsmåte»]

  1. Lag et godt kjøttfyll med de smakene du vil. Jeg synes det er godt med karri, men det er en smakssak.
  2. Del deigen opp i ca 20 emner, alt etter hvor store du vil ha pirogene.
  3. Trill emna ut til boller og kjevle de deretter ut til runde leiver.
  4. Legg litt fyll på halve sirkelen sammen med ost.
  5. Pensle egg rundt kanten på den halvdelen fyllet er på. Detter er for å lime sammen halvdelene.
  6. Brett sammen til en halvsirkel, og trykk sammen med en gaffel.
  7. Pensle overflaten med egg.
  8. Stekes ved 215 grader i ca 20-25 min.
  9. Spises og nytes 🙂

[/directions]

Kommenter under

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felter er merket med *