Tropisk Aroma

Tropisk Aroma er ei av de beste kakene jeg vet om. Mi bestemor brukte å lage den hver gang vi kom på besøk, og da husker jeg en stor, høy kake med lys sjokoladekrem som smakte vidunderlig. Det var to lag med lys bunn og et lag med mørk bunn i midten, og det var magisk når kaken ble åpnet og lagene kom til syne.

Senere bakte min mor den mange ganger med like stor suksess, og nå er det jeg som viderefører tradisjonen. Jeg lager ikke to bunner, men blander lys og mørk bunn sammen i et marmormønster.

[ingredients title=”Ingredienser”]

  • 125 gram mykt smør
  • 275 gram sukker
  • 3 egg
  • 275 gram hvetemel
  • 1 ts kanel
  • 1 ts revet muskat
  • 4 ts bakepulver
  • 1/4 ts salt
  • 2,5 dl melk
  • 3 ss kakao og 1 ss vann

[/ingredients]

[directions title=”Fremgangsmåte”]

  1. Pisk smør og sukker hvitt
  2. Tilsett mel, bakepulver, kanel, muskat og salt vekselsvis med melken. Bland godt mellom hver gang.
  3. Smør ei rund form på 24-26 cm og hell over halve røren.
  4. Den siste halvdelen av røren tilsettes kakao og vann og blandes godt sammen.
  5. Legg røren utover røren i formen og rør forsiktig i det med en gaffel. Må ikke blandes helt.
  6. Stekes ved 160 grader i 40-45 min.
  7. Viss du ønsker adskilte lag, tar du 2/3 av røren og steker først, siste 1/3 av røren tilsetter du 2 ss kakao og litt vann og steker for seg etterpå.
  8. Del da den lyse bunnen i to deler, og legg fyll imellom der den brune bunnen kommer i midten.

[/directions]

[ingredients title=”Ingredienser til fyll”]

  • 200 gram mykt smør
  • 800 gram melis
  • 5 ss kakao
  • 2 ts vaniljesukker
  • 6 ss sterk kaffi
  • Melk til å dynke kaken med.

[/ingredients]

[directions title=”Fremgangsmåte”]

  1. Visp sammen alle ingrediensen til en lys og luftig krem
  2. Del kaken i tre deler, og legg 1/3 av fyllet mellom lagene. Husk å dynke kaken godt.
  3. Smør resten av fyllet på og rundt kaken, og ha noe i sprøytepose til å pynte med.
  4. Kaken bli best viss den lages et par dager før den skal spises.

[/directions]

Kommenter under

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felter er merket med *