GELEKAKE

Jeg har vokst opp med gelekake til alle store anledninger og det var en av min mors spesialiteter. Hun var en kunstner når det gjaldt å pynte kaker, og gelekake var hun spesiellt flink med. Jeg prøver å ta vare på tradisjonene med gode kaker, og til mi store glede så ber mine barn ofte om at jeg lager de kakene som mormor pleide å lage.

I helga skal vi feire sønnens bursdag, og derfor har jeg laget gelekake.

[ingredients title=”Ingredienser”]

  • Sukkerbrød etter oppskrift på bloggen.
  • Melk til dynking av kaken
  • 1 pakke vaniljekrem til koking
  • 3 dl kremfløte
  • 2 pakker gele, jeg bruker enter bringebær eller jordbær, men det er en smakssak.
  • Banan og druer til pynt

[/ingredients]

[directions title=”Fremgangsmåte”]

  1. Del sukkerbrødet i tre deler, slik at det blir to lag.
  2. Legg nederste laget på et kakefat og dynk godt med melk.
  3. Kokt og godt avkjølt vaniljekrem blandes med pisket krem, og halvparten legges på kaken.
  4. Legg på et nytt lag med kake som dynkes før resten av kremen legges på.
  5. Dynk toppen litt forsiktig på undersiden før du legger den på toppen til slutt.
  6. Kaken settes kaldt mens du lager geleen.
  7. Kok gele av to pakker med litt mindre vann enn det som står, jeg bruker 8 dl.vann til to pakker.
  8. Avkjøl geleen i kjøleskap mens du rører i den av og til. Den skal være grøtete.
  9. Da er det klart til å skjære opp frukten.
  10. Sett ringen fra formen på kaken igjen.
  11. Legg et tynt lag gele på toppen av kaken før du legger på banan og druer i fint mønster. kan også legge rundt kanten på kaken.
  12. Legg deretter gele rundt og på kaken.
  13. Sett kaken kaldt til neste dag.
  14. Skjær forsiktig rundt kanten for å løsne ringen.
  15. Server og nyt 🙂

[/directions]

Kommenter under

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felter er merket med *