HVETEBOLLER MED KAKAO

Desse gode bollene kan spises som de er eller sammen med vaniljekesam, pisket krem eller is.

Oppskriften fant jeg på tine.no, men jeg har gjort den litt om.

[ingredients title=”Ingredienser”]

  • 150 gram smør
  • 1 1/2 dl sirup
  • 5 dl melk
  • 50 gram gjær
  • 1/2 ts salt
  • 2 ss vaniljesukker
  • 1 dl kakao
  • Ca 14 dl hvetemel

[/ingredients]

[directions title=”Fremgangsmåte”]

  1. Forvarm ovnen til 225 grader.
  2. Rør smør og sirup lyst og luftig.
  3. Ta halvparten av blandingen og sett til side.
  4. Tilsett lunken melk, kakao,tørrgjær, salt, vaniljesukker og 10 dl hvetemel.
  5. Rør godt sammen til en klissete deig.
  6. Heves til dobbel størrelse.
  7. Tilsett resten av smør/sirupblandingen og nesten alt melet. Bruk resten av melet til utbaking.
  8. Trill ut boller og lag ei grop på toppen og fyll i fyllet og tett igjen.
  9. Stekes nederst i ovnen ca 12-15 min.

[/directions]

[ingredients title=”Ingredienser til fyll”]

  • 100 gram smør
  • 3/4 dl sukker
  • 2 ts vaniljesukker

[/ingredients]

[directions title=”Fremgangsmåte”]

  1. Rør sammen fyllet.

[/directions]

Kommenter under

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felter er merket med *