SUKKERBRØD

Sukkerbrød er noe mange gruer seg for å lage, fordi det ofte faller ned på midten. Det har det gjort med meg også, men her er ei god oppskrift som det pleier å gå bra med. Det som er viktig er å bruke romtempererte egg og å vispe eggedosisen lenge slik at den blir luftig og lett. Når melet skal blandes inn, er det viktig å være forsiktig slik at luften i eggedosisen ikke blir pisket ut.

Jeg har fått til gode sukkerbrød ved å følge denne oppskriften.

[ingredients title=”Ingredienser”]

  • 5 egg, romtempererte
  • 125 gram sukker
  • 120 gram hvetemel
  • 2 ss potetmel
  • 1 ts bakepulver

[/ingredients]

[directions title=”Fremgangsmåte”]

  1. Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis, ca 10-15 min.
  2. Sikt i mel og bakepulver, og bruk en slikkepott og bland med store bevegelser til alt melet er blandet inn.
  3. Bruk en form på 24 cm og kle bunnen med bakepapir. La være å smør kantene.
  4. Hell røren i formen og settes i varm ovn.
  5. Stekes midt i ovnen på 175 grader i 25-35 min.
  6. Avkjøl kaken helt i formen før du løsner den fra formen med en skarp kniv rundt kanten.

[/directions]

Kommenter under

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felter er merket med *