BLANDABALL

Her kommer oppskrift på blandaball. Dette er slik jeg pleier å lage den, men det finnes utrolig mange oppskrifter på denne retten. Jeg serverer kokte poteter til, men det er en smakssak.

Melmengden kan variere litt, så her må en prøve seg litt frem, det kommer litt an på potetene. Noen inneholder mer væske enn andre. Jeg pleier å slå av det vannet som kommer fra potetene etter at de er raspet for at deigen ikke skal bli altfor bløt.

Av denne oppskriften fikk jeg 17 baller.

[ingredients title=”Ingredienser”]

  • 1 kg. renset fisk
  • 1 kg potet
  • 1 løk
  • 2 ss salt
  • 3 ss byggmel
  • 3 ss potetmel
  • Salta eller røykt bacon til fyll og ved siden av
  • Kålrabi
  • Poteter

[/ingredients]

[directions title=”Fremgangsmåte”]

  1. Skrell poteter og løk, og kvern det i ei kjøttkvern med groveste hullskive.
  2. Bland sammen med salt i en mikser eller for hånd.
  3. Kvern fisken og bland den med potetene.
  4. Tilsett mel og bland godt sammen til passende deig. Deigen må være så fast at det går an å forme runde baller. Evt tilsett mer mel.
  5. Forme runde baller med en bit bacon i midten.
  6. Trekke i lettsalta vann ca.45 min.
  7. Serveres med potet, kålrabi og bacon.

[/directions]

Kommenter under

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felter er merket med *