FISKEBOLLER MED LØK

Fiskeboller med løk eller løkboller er veldig godt og veldig enkelt å lage. Siden vi fisker endel om dagene, så er det greitt å kunne lage noe enkelt av fisken. Ikke alle er like glade i stekt eller kokt fisk, men lager du fiskebollene selv, så får en i seg masse fisk likevel.

Oppskriften jeg har brukt er ganske lik de jeg lagde fiskekaker av, men jeg bruker mer løk. Jeg brukte sei og lyr i denne oppskriften, men du kan bruke nesten all slags hvit fisk.

[ingredients title=»Ingredienser»]

  • 500 gram hvit fisk
  • 1/2 løk
  • 2 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • 1 1/2 ss potetmel
  • 2 1/2 dl melk
  • 1 egg
  • Fiskekraft

[/ingredients]

[directions title=»Fremgangsmåte»]

  1. Ha fisk, løk, salt og pepper i en foodprocessor og kjør til deigen har samlet seg.
  2. Ha i potetmel og spe med melken.
  3. Ha i egget til slutt.
  4. Kok opp fiskekraft, jeg brukte fiskebuljong.
  5. Lag passe store fiskeboller og la de trekke en 5-7 minutter. Du kjenner at de er faste når de er ferdige.
  6. Frys ned i passende porsjoner sammen med litt av fiskekraften, så har du kraft når du skal lage hvit saus. Fiskebollene holder seg bedre i fryseren også viss de ligger i kraft.

[/directions]

Kommenter under

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felter er merket med *