NØTTEBRØD

Dette er et godt brød som metter lenge, og det er fullt av korn og grovt mel i tillegg til valnøtter.

Deigen skal ikke forheve, men brødene settes rett inn i ovnen og heve der etter at de har kommet i formene.

[ingredients title=»Ingredienser»]

  • 1 kg. grovbakstmel
  • 1,5 dl. havregryn
  • 100 gram valnøtter
  • 80 gram solsikkekjerner
  • 70 gram linfrø
  • 70 gram sesamfrø
  • 1 pakke gjær
  • 1 ts. salt
  • 1 ss. sirup
  • Ca 11 dl. vann

[/ingredients]

[directions title=»Fremgangsmåte»]

  1. Mal solsikkekjerner, linfrø, sesamfrø og valnøtter til fin masse med en stavmikser eller i en foodprocessor.
  2. Bland frøene med mel, havregryn,gjær og salt i en bakebolle.
  3. Varm vannet til 37 grader og tilsett sirupen.
  4. Bland alt sammen og elt i noen minutter.  Deigen blir løs.
  5. Fordel deigen i to former og sett de inn i forvarmet ovn på 50 grader.  Der skal de stå i 30 min. Skru da temperaturen opp til 200 grader og la de stå i 1 time.
  6. Avkjøles på rist.

[/directions]

Kommenter under

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felter er merket med *