SUKSESSTERTE

Suksessterte er bare kjempegodt, rene konfekten 🙂 Her er oppskrift på ei stor kake, det er like godt å lage den stor, for den blir garantert spist opp. Den egner seg også godt til frysing, det er bare å dele opp i passende stykker og ta opp det du trenger til kaffien.

[ingredients title=»Ingredienser»]

  • 6 eggehviter
  • 300 gram melis
  • 360 gram mandler/hasselnøtter

[/ingredients]

[directions title=»Fremgangsmåte»]

  1. Visp eggehvitene stive og tilsett melis i to omganger. Visp godt.
  2. Mal nøttene enten med en stavmikser eller i en kvern.
  3. Bland forsiktig nøttene inn i eggehvitene.
  4. Stekes i stor form på 26 cm i ca 35 min på 175 grader, nederst i ovnen.
  5. Avkjøl kaken helt.

[/directions]

[ingredients title=»Ingredienser til krem»]

  • 6 eggeplommer
  • 175 gram sukker
  • 1 1/2 dl.fløte
  • 2 ts vaniljesukker
  • 200 gram smør

[/ingredients]

[directions title=»Fremgangsmåte»]

  1. Ha alt unntatt smøret i en kjele og varm opp til kokepunktet til kremen tykner. Det er viktig at det ikke koker, og du må røre hele tiden.
  2. Når kremen har tyknet, tar du kjelen vekk fra platen og avkjøler den litt.
  3. Del smøret opp i terninger og tilsett litt og litt.  Viktig å piske godt til smøret er oppløst.
  4. Sett kremen kaldt i kjøleskapet, gjerne til neste dag.
  5. Pisk kremen med en handmikser til den blir luftig og fin. Bre kremen utover kaken og pynt evt. med hakka sjokolade.

[/directions]

Kommenter under

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felter er merket med *