Lammegryte med kikerter

I dag har vi hatt lammegryte, og det var virkelig en god søndagsmiddag.

Nå når påsken nærmer seg og det gjerne er mange rundt bordet, så er dette en kjempegod rett å servere. Det er bare å sette pannen på bordet og la alle forsyne seg😊 Viss du lager den i god tid for å servere den senere, feks dagen etter, så hadde jeg ventet med å tilsette creme fraice. Det kan tilsettes når den varmes opp og kanskje trengs det litt mer vann også da.

Ingredienser

  • Ca 1 kg.lammebog uten bein
  • smør til steking
  • 1 løk
  • 2 kinesiske hvitøker
  • 1 boks kikerter
  • 1/2 – 1 squash
  • 5 dl vann
  • 1 boks creme fraiche
  • salt og pepper
  • 1 ts timian
  • 2 ts karri og evt andre krydder, feks. lammekrydder

Fremgangsmåte

  • Del kjøttet opp i terninger på ca 3×3 cm.
  • Stek kjøttet sammen med oppkuttet løk, hvitløk og squash.
  • Tilsett salt, pepper og krydder.
  • Tilsett vann og la det småkoke til kjøttet er mørt eller ca 20-30 min.
  • Tilsett da kikerter og creme fraiche og la det koke i ca 10 min.til.
  • Server med kokte grønnsaker og poteter.
     

Kommenter under

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felter er merket med *