Fredager er fine…starten på helgen og to dager helt fri. Vi pleier å lage noe godt til middag, og i dag lagde jeg noe som virkelig falt i smak. Slik gjør du det :
[ingredients title=”Ingredienser”]
- 2 pk kjøttdeig
- 1 løk
- 1 kinesisk hvitløk
- 2 bokser hermetiske tomater
- 1 pk tacokrydder
- 1 boks mais
- Revet ost
- Tacolefser
[ingredients title=”Ingredienser Guacemole”]
- 2 modne avocadoer
- 2 ss rømme
- 1 liten fersk chili
- 1-2 fedd hvitløk
- saften av 1/2 lime eller litt sitronsaft
[/ingredients][directions title=”Fremgangsmåte Guacamole”]
- Ta ut sten og fruktkjøtt fra avocadoen
- Tilsett resten av ingrediensene og kjør det sammen med stavmikser til en jevn blanding
- Guacamolen blir bedre av å stå en stund, slik at smakene får sette seg.
[/directions][directions title=”Fremgangsmåte”]
- Stek kjøttdeigen
- Tilsett tacokrydder,finhakket løk, hvitløk og hermetiske tomater
- La det koke en god stund, ca 20 min, til væsken har kokt litt inn
- Tilsett mais mot slutten av koketiden
- Legg lefsen på et stekebrett, legg kjøttblandingen jevnt fordelt utover sammen med revet ost
- Legg ei ny lefse over
- Stekes ved 200 grader nest nederst i ovnen til lefsen begynner å bli litt gyllen og osten har smeltet, ca 7-8 min.
- Vent noen minutter før lefsen deles opp i åtte snitter.
- Serveres sammen med rømme, guacamole og frisk salat
[/directions]Håper du også liker retten, det er et godt alternativ til taco og pizza. Jeg brukte en pakke vanlig kjøttdeig og en pakke kyllingkjøttdeig siden det var det jeg hadde i kjøleskapet, her kan du bruke det du vil. Og ikke minst viktig er at du ikke trenger å stå på kjøkkenet i timer for å lage middag, retten lager seg nesten selv.
1 Comment
Dette var godt !! Takk Laura!