Kokosboller på kransekakebunn

I dag hadde jeg lyst til å lage noe å kose oss med til kaffien. Har lenge tenkt å lage kokosboller, og da jeg kom på at jeg hadde liggende en rull med ferdig kransekakedeig, så var saken klar. Det ble ikke laget kransekake til jul, derfor hadde jeg en rull liggende i skuffen. Og resultatet ble fantastisk godt, en god kjeksbunn og lett og luftig kokosbolle på toppen. En skikkelig godbit ble det 🙂 Du trenger:

[ingredients title=”Ingredienser”]

  • 1 rull ferdig kransekakedeig
  • 4 eggehviter
  • 1 ts ekte vaniljesukker
  • 1 dl vann
  • 200 gram sukker
  • 3 plater gelatin
  • 200 gram kokesjokolade
  • 40 gram delfiafett

[/ingredients]

[directions title=”Fremgangsmåte til marengsmasse”]

  1. Begynn med å dele kransekakedeigen opp i skiver, jeg fikk 25 stk. Stekes på 200 grader i ca 10-12 min. Avkjøles.
  2. Pisk eggehvitene sammen med vaniljesukker på middels hastighet på mikseren til de er halvstive.
  3. Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca 10 min.
  4. Kok opp vann og sukker, og la det småkoke i 4-5 min. tas av platen og ha så opp i gelatinplatene og rør godt til alt er oppløst.
  5. Slå sukker/gelatinblandingen over eggehvitene i en tynn stråle mens mikseren går på rask hastighet.
  6. La mikseren gå videre på middels hastighet i ca 15 min.
  7. Ha massen over i en sprøytepose som du klipper et ganske stort hull i, og setter fine topper på hver kjeksbunn.
  8. Settes kaldt i minst en time, imens lager du sjokoladefyllet.

[/directions]

[directions title=”Fremgangsmåte til sjokoladefyll”]

  1. Smelt delfiafett ok sjokolade over vannbad.
  2. Avkjøl noen minutter på benken mens du rører i av og til.
  3. Ringle sjokoladen over kjeksbunnen med en skje.
  4. Strø kokosmasse over til slutt.
  5. Settes kaldt til sjokoladen har stivnet.

[/directions]

Håper du også liker det, det er iallefall ikke siste gangen det blir laget her i huset, og jeg likte spesielt godt kransekakebunnen som jeg synes passet utrolig godt til.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *