Kylling curry

Her kommer ei enkel og god oppskrift på kylling curry. Jeg synes indisk mat er kjempegodt, og den trenger ikke bli sterk viss du ikke vil det. Når du lager den fra bunnen av, så merker du at det er så mye bedre enn ferdige sauser som du får kjøpt på butikken, og jeg vil påstå at det blir billigere også. Denne retten tar ikke lang tid å lage, omtrent like lenge som det tar å koke risen.

[ingredients title=”Ingredienser”]

  • Ris for 4 personer
  • 4 store kyllingfileter
  • 1 ss smør
  • 1 ss olje

[/ingredients]

[ingredients title=”Ingredienser til saus”]

  • 1 ss smør
  • 1 kinesisk hvitløk eller 4 fedd vanlig, finhakka
  • 1 ss karri
  • 1/2 ts salt
  • 1 ss tomatpure
  • 1 ts fersk finrevet ingefær
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts garam masala
  • 1/2 ts chilipulver
  • 2 ss koriander
  • 1 dl vann
  • 1 boks creme fraiche

[/ingredients]

[directions title=”Fremgangsmåte”]

  1. Start med å koke risen.
  2. Skjær kyllingfiletene i strimler, og stek dei raskt til dei er gyllenbrune. Må ikke bli brent.
  3. Ta dei ut av pannen når dei er ferdige.
  4. Smelt smøret i pannen og tilsett resten av ingrediensene.
  5. Rør godt, og gi sausen et oppkok.
  6. Smak på sausen, ønsker du en sterkere saus, kan du tilsette mer krydder.
  7. Tilsett kyllingen og la det småkoke noen minutter.
  8. Dryss over frisk koriander eller bladpersille og server sammen med kokt ris.

[/directions]

Jeg finhakka litt paprika,koriander og vårløk og blanda det ned i risen. Dette ga fine farger til retten, og hadde nanbrød til. En nydelig indisk rett som passer like godt til hverdags som til fest.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *