Fylt paprika er kjempegodt, og passer til alle anledninger. Det passer fint til fredags- eller lørdagskos, til gjester en kveld, til lunsj sammen med gode venninner eller til venninneklubben om kvelden. Den kan serveres sammen med salat, noe jeg gjorde, da der er ris i selve paprikaen. Her er oppskriften :
[ingredients title=”Ingredienser til 4-6 personer”]
- 6 paprika
- 2 pk kjøttdeig
- 1 løk
- 1 kinesisk hvitløk
- Salt og pepper
- 1/4-1/2 ts chili
- Revet ost
- 1 pose boil in bag ris, eller kok ris til to personer.
[/ingredients]
[directions title=”Fremgangsmåte”]
- Begynn med å kutte toppen av paprikaen.
- Sett paprikaen på et stekebrett. Kutt av litt under paprikaen dersom den ikke vil stå stødig. Pass på at du ikke skjærer hull i paprikaen.
- Finhakk løk og hvitløk, og stek til løken er gyllen.
- Tilsett kjøttdeigen og la det surre og steke sammen.
- Smak til med salt, pepper og chili.
- Tilsett risen og bland godt.
- Når du har fått smaken slik du ønsker, så fyller du paprikaene med kjøtt/risblandingen.
- Ha revet ost på toppen.
- Stekes i ovnen på 190 grader i ca 20-25 min.
- Toppen på paprikaen kan du steke ved siden av viss du ønsker å legge den på til pynt ved servering.
[/directions]