Fylt paprika med kjøttdeig og ris

Fylt paprika er kjempegodt, og passer til alle anledninger. Det passer fint til fredags- eller lørdagskos, til gjester en kveld, til lunsj sammen med gode venninner eller til venninneklubben om kvelden. Den kan serveres sammen med salat, noe jeg gjorde, da der er ris i selve paprikaen. Her er oppskriften :

[ingredients title=”Ingredienser til 4-6 personer”]

  • 6 paprika
  • 2 pk kjøttdeig
  • 1 løk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • Salt og pepper
  • 1/4-1/2 ts chili
  • Revet ost
  • 1 pose boil in bag ris, eller kok ris til to personer.

[/ingredients]

[directions title=”Fremgangsmåte”]

  1. Begynn med å kutte toppen av paprikaen.
  2. Sett paprikaen på et stekebrett. Kutt av litt under paprikaen dersom den ikke vil stå stødig. Pass på at du ikke skjærer hull i paprikaen.
  3. Finhakk løk og hvitløk, og stek til løken er gyllen.
  4. Tilsett kjøttdeigen og la det surre og steke sammen.
  5. Smak til med salt, pepper og chili.
  6. Tilsett risen og bland godt.
  7. Når du har fått smaken slik du ønsker, så fyller du paprikaene med kjøtt/risblandingen.
  8. Ha revet ost på toppen.
  9. Stekes i ovnen på 190 grader i ca 20-25 min.
  10. Toppen på paprikaen kan du steke ved siden av viss du ønsker å legge den på til pynt ved servering.

[/directions]

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *