Kefirkake

I dag er det bursdag i heimen, og jubilanten ønsket seg kefirkake. Det er noe av det enkleste jeg kan lage og så smaker kaken utrolig godt. Ønsket ble innfridd, og bursdagsbarnet ble veldig fornøgd 🙂 Kaken inneholder ikke egg, så den er fin for de som ikke tåler egg også.

[ingredients title=”Ingredienser til kake”]

  • 6 kopper mel
  • 4 kopper sukker
  • 3 ts natron
  • 4 ts kanel
  • 1 liter kefir
  • 1 kopp smelta smør

[/ingredients]

[ingredients title=”Ingredienser til fyll”]

  • 100 gram smelta smør
  • 250 gram melis
  • 2 ss kakao
  • 2 ts vaniljesukker
  • 6 ss sterk kaffi

[/ingredients]

[directions title=”Fremgangsmåte til kake”]

  1. Bland alle ingredienser unntatt smør.
  2. Rør sammen i en bolle, enten for hånd eller med mikser.
  3. Rør inn avkjølt smelta smør til slutt.
  4. Hell røren i en langpanne.
  5. Stekes nederst i ovnen på 200 grader ca 45 min.

[/directions]

[directions title=”Fremgangsmåte til fyllet”]

  1. Smelt smøret.
  2. Bland i de andre ingrediensene og rør sammen.
  3. Ha fyllet på kaken mens den ennå er varm.
  4. Server og nyt !

[/directions]

Kaken er kjempegod, og har vært en favoritt i familien i mange år. Det hender at jeg bytter ut kanel med kakao i selve kaken, det går godt an 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *