Panerte nakkekoteletter med honningglaserte poteter

I dag er det søndag og da er det godt med en skikkelig god søndagsmiddag. Panerte nakkekoteletter med honningglaserte poteter og gulrøtter, servert med en god saus. Gode smaker på en fin søndag 🙂

[ingredients title=”Ingredienser”]

  • 4 nakkekoteletter
  • 2 egg
  • Griljermel
  • Salt og pepper

[/ingredients][directions title=”Fremgangsmåte til panering”]

  1. Skjær vekk beina på kotelettene.
  2. Ha på godt med salt og pepper.
  3. Brun kotelettene på begge sider i stekepanne.
  4. Ta de av stekepannen og avkjøl litt.
  5. Dypp i pisket egg og griljermel to ganger.
  6. Stekes på stekepanne igjen ca et minutt på hver side.
  7. Legg kotelettene i en ildfast form.
  8. Stekes litt videre i ovnen på 180 grader i ca 15-20 min.

[/directions][ingredients title=”Ingredienser til honningglaserte poteter”]

  • 5 store poteter
  • 3 gulrøtter
  • 1 pastinakk
  • 2 ss eplecidereddik
  • 3 ss olje
  • 3 ss soyasaus
  • 2 ss honning

[/ingredients]

[directions title=”Fremgangsmåte”]

  1. Skrell grønnsaker og poteter.
  2. Del de opp i små terninger.
  3. Stekes i samme stekepannen som kotelettene ble stekt i for å få med de gode smakene.
  4. Bland sammen resten av ingrediensene, og bland det med grønnsakene.
  5. La det koke sammen til poteter og grønnsaker er møre.
  6. Pass på å snu i blandingen av og til.

[/directions]

[ingredients title=”Ingredienser til saus”]

  • 50 gram smør
  • 2 ss mel
  • 7 dl vann
  • Salt og pepper
  • Evt annet krydder eller smakstilsetninger, feks Oystersauce eller buljong.

[/ingredients][directions title=”Fremgangsmåte til saus”]

  1. Brun smøret.
  2. Rør inn mel.
  3. Spe med vann.
  4. Smak til med salt og pepper og evt buljong eller Oystersauce.

[/directions]

Det ble en veldig smakfull middag, en litt annen vri på nakkekotelettene. Synes det er viktig med en god saus til maten, så det er viktig å jobbe litt med den 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *