Kyllingsuppe med ingefær og chili

Suppe er kjempegodt og fint å lage i god tid før gjestene kommer. I dag har jeg laget kyllingsuppe, og den smakte utrolig godt. Du bestemmer selv hvor mye chili du vil ha, det kan være lurt å begynne forsiktig og heller ta i mer etterhvert. Jeg bruker grillet kylling i suppen fordi det da blir kjøtt i hver munnfull, men det er smak og behag og hva du har tilgjengelig som bestemmer.  Det går selvfølgelig fint an å bruke kyllingfileter som du deler opp og bruner i stekepanne først.  Dette er  oppskrift til 6-8 personer.

[ingredients title=”Ingredienser”]

  • 1 grillet kylling
  • 2 liter kyllingbuljong
  • 1 boks creme fraiche
  • 1 boks kokosmelk
  • 3 dl fløte
  • 1 løk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 3 raspa gulrøtter
  • 1 raspa eple
  • 1 rød paprika
  • 4 ss karri
  • 1 ts chilipulver
  • Litt reven ingefær eller 1 ts malt.
  • 2 ts gurkemeie
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ss tørka koriander

[/ingredients]

[directions title=”Fremgangsmåte”]

  1. Stek finhakka løk og hvitløk i en stor kjele.
  2. Tilsett kraft, gulrot, eple og paprika.
  3. Tilsett rømme, kokosmelk og creme fraiche.
  4. Tilsett ingefær og krydder.
  5. La alt koke i noen minutter til løken er myk og gulrøttene er kokte.
  6. Del opp kyllingen og ha den i suppen.
  7. Smak evt. til med mer krydder og salt.
  8. Server med brød.

[/directions]

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *