Her er oppskrift på gode kuvertbrød med ost og med en deilig smak av timian. Smaker kjempegodt til suppe eller bare med pålegg på.
[ingredients title=»Ingredienser»]
- 50 gram gjær
- 3 dl melk
- 100 gram smør
- 1 ts tørka timian
- 1 ts salt
- 100 gram revet ost
- 125 gram grovt sammalt hvete
- ca 500 gram hvetemel
- 1 egg til pensling
- Timian til å strø på toppen.
[/ingredients]
[directions title=»Fremgangsmåte»]
- Smelt smøret og tilsett melken. Avkjøl til 37 grader.
- Hell melken i en bakebolle og tilsett resten av ingrediensene. Jeg bruker tørrgjær som jeg blander direkte i deigen.
- Elt alt sammen i noen minutter.
- Deigen settes til heving ca 45 min.
- Trill ut 12 boller og sett de i en rund eller firkantet springform.
- Etterheves i 30 min.
- Pensle med sammenpisket egg og dryss litt timian på toppen.
- Stekes i 20-25 min på 225 grader nederst i ovnen.
[/directions]


