Ovnsstekte koteletter med rotgrønnsaker

Koteletter synes jeg er nydelig mat, og i dag stakk jeg innom butikken på vei hjem fra jobb.  Der lå ferske koteletter i kjøledisken, og da hadde jeg klart hva det skulle bli til middag. Hjemme hadde jeg endel grønnsaker som jeg ville bruke opp.

Jeg liker at maten blir brukt og ikke kastet, derfor var dette perfekt akkurat nå. Jeg brukte det jeg hadde, og det ble en nydelig middag. Og så blir det en god lunsj i morgen av rester 🙂

[ingredients title=”Ingredienser”]

  • Nakkekoteletter
  • Smør
  • Gulrot
  • Paprika
  • Løk
  • Pastinakk
  • Persillerot
  • Litt purreløk
  • 1 boks hermetiske tomater
  • Litt Agave-sirup eller sukker
  • Gresk steik-krydder
  • Salt
  • Buljongpulver

[/ingredients]

[directions title=”Fremgangsmåte”]

  1. Stek kotelettene på stekepanne, krydre med greske krydder. og litt salt. Det er en blanding av Oregano,pepper, timian, spisskummen. Du kan også bruke bare salt og pepper, eller det du liker.
  2. Kutt opp alle grønnsakene i passende biter, og legg de over i en ildfast form.
  3. Strø over buljongpulver.
  4. Tilsett hermetiske tomater jevnt fordelt.
  5. Ringle over sirup eller strø over litt sukker, og bland alt litt sammen.
  6. Slå over ca 1 dl.vann.
  7. Legg kotelettene over grønnsakene og slå over all kraft som måtte være fra kjøttet.
  8. Stekes i ovnen på 215 grader i ca 1 time, eller til grønnsakene er ferdige.
  9. Serveres med ris eller kokte poteter.

[/directions]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *