BARNAS FAVORITTKAKE

Når vi får lyst på noe godt, så er det gjerne sjokoladekake som lages hos oss. Denne oppskriften fant jeg i et ukeblad, og den såg utrolig saftig og god ut. I dag prøvde vi den, og det er virkelig ei god kake. Jeg tok litt mindre sukker enn det som sto i den opprinnelige oppskriften, og jeg gjorde små endringer på fyllet. Fremgangsmåten er litt utradisjonell, men veldig enkel.

[ingredients title=”Ingredienser”]

  • 400 gram smør
  • 4,5 dl vann
  • 8 ss bakekakao
  • 7 dl sukker
  • 1 beger lettrømme
  •  4 egg
  • 2 ts natron
  • 1 ts salt
  • 8 dl hvetemel

[/ingredients]

[directions title=”Fremgangsmåte”]

  1. Ha smør, vann og kakao i en stor kjele, kok opp og la det småkoke til smøret er smeltet. Rør av og til.
  2. Ta kjelen av platen og tilsett sukkeret. Rør til sukkeret har løst seg opp.
  3. Visp inn rømme.
  4. Tilsett et og et egg, og visp godt mellom hvert egg.
  5. Bland salt og natron i melet, og sikt det inn i røren.
  6. Bland godt. Røren skal være tynn og rennende.
  7. Hell røren i en stor langpanne med bakepapir.
  8. Stek på nederste rille ved 180 grader i ca 30-40 min.
  9. Viktig at kaken ikke overstekes, den skal være akkurat gjennomstekt.

[/directions]

[ingredients title=”Ingredienser til fyll”]

  • 150 gram smør
  • 8 ss melk
  • 5 ss bakekakao
  • 1,5 ts vaniljesukker
  • 600 gram melis
  • 8 ss kaffe
  • 1 egg,evt

[/ingredients]

[directions title=”Fremgangsmåte”]

  1. Bland sammen alle ingrediensene til fyllet, men vent med egget til slutt.
  2. Rør godt sammen.
  3. Hell glasuren over kaken mens den fremdeles er varm, og settes kaldt når den er avkjølt.
  4. Kan oppbevares kjølig i en uke eller fryses.

[/directions]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *