Når vi får lyst på noe godt, så er det gjerne sjokoladekake som lages hos oss. Denne oppskriften fant jeg i et ukeblad, og den såg utrolig saftig og god ut. I dag prøvde vi den, og det er virkelig ei god kake. Jeg tok litt mindre sukker enn det som sto i den opprinnelige oppskriften, og jeg gjorde små endringer på fyllet. Fremgangsmåten er litt utradisjonell, men veldig enkel.
[ingredients title=”Ingredienser”]
- 400 gram smør
- 4,5 dl vann
- 8 ss bakekakao
- 7 dl sukker
- 1 beger lettrømme
- 4 egg
- 2 ts natron
- 1 ts salt
- 8 dl hvetemel
[/ingredients]
[directions title=”Fremgangsmåte”]
- Ha smør, vann og kakao i en stor kjele, kok opp og la det småkoke til smøret er smeltet. Rør av og til.
- Ta kjelen av platen og tilsett sukkeret. Rør til sukkeret har løst seg opp.
- Visp inn rømme.
- Tilsett et og et egg, og visp godt mellom hvert egg.
- Bland salt og natron i melet, og sikt det inn i røren.
- Bland godt. Røren skal være tynn og rennende.
- Hell røren i en stor langpanne med bakepapir.
- Stek på nederste rille ved 180 grader i ca 30-40 min.
- Viktig at kaken ikke overstekes, den skal være akkurat gjennomstekt.
[/directions]
[ingredients title=”Ingredienser til fyll”]
- 150 gram smør
- 8 ss melk
- 5 ss bakekakao
- 1,5 ts vaniljesukker
- 600 gram melis
- 8 ss kaffe
- 1 egg,evt
[/ingredients]
[directions title=”Fremgangsmåte”]
- Bland sammen alle ingrediensene til fyllet, men vent med egget til slutt.
- Rør godt sammen.
- Hell glasuren over kaken mens den fremdeles er varm, og settes kaldt når den er avkjølt.
- Kan oppbevares kjølig i en uke eller fryses.
[/directions]