GRATINERT BLOMKÅL

Gratinert blomkål er godt, og er noe jeg lager med jevne mellomrom. Ofte har jeg laget en tjukk hvit saus blandet med skinke eller pølser og bacon.  Idag lagde jeg en saus uten hvetemel, og det var kjempegodt.

[ingredients title=”Ingredienser”]

  • 3 blomkål
  • 2 bokser picnic-skinke
  • 3 dl fløte
  • 3 dl creme fraiche
  • 2 dl melk
  • 4 egg
  • Salt, pepper, karri
  • 2 dl revet ost

[/ingredients]

[directions title=”Fremgangsmåte”]

  1. Kok blomkålen hel i lettsalta vann. Jeg lager et kryss i stilkfestet for at varmen skal fordele seg bedre i blomkålen.
  2. Legg den over i et ildfast fat.
  3. Kok opp creme fraiche, fløte og melk. Smak til med salt, pepper og karri.
  4. Visp sammen egg og tilsett sausen og rør godt sammen.
  5. Tilsett blandingen kjelen igjen og varm det opp til kokepunktet.
  6. Tilsett mesteparten av osten i sausen.
  7. Del opp skinken i biter og ha den i sausen.
  8. Slå sausen med skinke over blomkålen.
  9. Strø over osten.
  10. Stekes i ovnen på 200 grader ca 30 min.
  11. Server 🙂

[/directions]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *