Jeg liker godt å feriere i Hellas, og hver gang jeg er der så må jeg ha Moussaka. I dag har jeg laget det hjemme også, og jeg fikk brukt krydderet jeg kjøpte sist jeg var der. Moussaka-krydder! Det er slett ikke nødvendig å bruke det i retten viss du ikke har det, jeg ville da istedet tilsatt 1-2 ts kanel, siden det dufter godt av kanel av krydderet.
[ingredients title=”Ingredienser”]
- 800 gram kjøttdeig
- Salt og pepper
- 1,5 løk
- 1 kinesisk hvitløk
- 2 auberginer
- 1 squash
- 4 ts tørket oregano
- 2 ts knust anis
- 2 ts moussakakrydder, eller kanel
- 2 bokser hermetiske tomater
- 100 gram ost
- 2 dl melk
- 3 dl fløte
- 2 eggeplommer
- 2 ts maisenna
- Salt og pepper
[/ingredients]
[directions title=”Fremgangsmåte”]
- Del auberginen og squashen opp i skiver og tørrstek de i stekepannen på middels varme , ca 3 min på hver side. Legg de til siden.
- Kutt opp løk og hvitløk og stek de i en kjele.
- Tilsett kjøttdeigen sammen med salt og pepper og la det steke til løken er mør og kjøttdeigen gjennomstekt.
- Tilsett krydder og tomater og la det koke 10-15 min.
- LAG SAUSEN ved å koke melk, fløte og maisenna i et par min.mens du rører hele tiden.
- Ta kjelen av platen og avkjøl litt før du tilsetter sammenpiskede eggeplommer. Rør godt.
- Smak til med salt og pepper.
- Legg lagvis i ei ildfast form: aubergine og squash, et lag ost, et lag kjøttdeig, og gjenta.
- Avslutt med å slå sausen over til slutt og dryss på litt ost.
- Stekes ved 200 grader i ca 55 min.
- Server med gresk salat og nyt et godt måltid 🙂
[/directions]