Sukkerbrød er noe mange gruer seg for å lage, fordi det ofte faller ned på midten. Det har det gjort med meg også, men her er ei god oppskrift som det pleier å gå bra med. Det som er viktig er å bruke romtempererte egg og å vispe eggedosisen lenge slik at den blir luftig og lett. Når melet skal blandes inn, er det viktig å være forsiktig slik at luften i eggedosisen ikke blir pisket ut.
Jeg har fått til gode sukkerbrød ved å følge denne oppskriften.
[ingredients title=”Ingredienser”]
- 5 egg, romtempererte
- 125 gram sukker
- 120 gram hvetemel
- 2 ss potetmel
- 1 ts bakepulver
[/ingredients]
[directions title=”Fremgangsmåte”]
- Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis, ca 10-15 min.
- Sikt i mel og bakepulver, og bruk en slikkepott og bland med store bevegelser til alt melet er blandet inn.
- Bruk en form på 24 cm og kle bunnen med bakepapir. La være å smør kantene.
- Hell røren i formen og settes i varm ovn.
- Stekes midt i ovnen på 175 grader i 25-35 min.
- Avkjøl kaken helt i formen før du løsner den fra formen med en skarp kniv rundt kanten.
[/directions]