Fiskeboller med løk eller løkboller er veldig godt og veldig enkelt å lage. Siden vi fisker endel om dagene, så er det greitt å kunne lage noe enkelt av fisken. Ikke alle er like glade i stekt eller kokt fisk, men lager du fiskebollene selv, så får en i seg masse fisk likevel.
Oppskriften jeg har brukt er ganske lik de jeg lagde fiskekaker av, men jeg bruker mer løk. Jeg brukte sei og lyr i denne oppskriften, men du kan bruke nesten all slags hvit fisk.
[ingredients title=”Ingredienser”]
- 500 gram hvit fisk
- 1/2 løk
- 2 ts salt
- 1/2 ts pepper
- 1 1/2 ss potetmel
- 2 1/2 dl melk
- 1 egg
- Fiskekraft
[/ingredients]
[directions title=”Fremgangsmåte”]
- Ha fisk, løk, salt og pepper i en foodprocessor og kjør til deigen har samlet seg.
- Ha i potetmel og spe med melken.
- Ha i egget til slutt.
- Kok opp fiskekraft, jeg brukte fiskebuljong.
- Lag passe store fiskeboller og la de trekke en 5-7 minutter. Du kjenner at de er faste når de er ferdige.
- Frys ned i passende porsjoner sammen med litt av fiskekraften, så har du kraft når du skal lage hvit saus. Fiskebollene holder seg bedre i fryseren også viss de ligger i kraft.
[/directions]