Suksessterte er bare kjempegodt, rene konfekten 🙂 Her er oppskrift på ei stor kake, det er like godt å lage den stor, for den blir garantert spist opp. Den egner seg også godt til frysing, det er bare å dele opp i passende stykker og ta opp det du trenger til kaffien.
Ingredienser:
- 6 eggehviter
- 300 gram melis
- 360 gram mandler/hasselnøtter
Fremgangsmåte:
- Visp eggehvitene stive og tilsett melis i to omganger. Visp godt.
- Mal nøttene enten med en stavmikser eller i en kvern.
- Bland forsiktig nøttene inn i eggehvitene.
- Stekes i stor form på 26 cm i ca 35 min på 175 grader, nederst i ovnen.
- Avkjøl kaken helt.
Ingredienser til krem:
- 6 eggeplommer
- 175 gram sukker
- 1 1/2 dl.fløte
- 2 ts vaniljesukker
- 200 gram smør
Fremgangsmåte:
-
-
- Ha alt unntatt smøret i en kjele og varm opp til kokepunktet til kremen tykner. Det er viktig at det ikke koker, og du må røre hele tiden.
-
- Når kremen har tyknet, tar du kjelen vekk fra platen og avkjøler den litt.
-
- Del smøret opp i terninger og tilsett litt og litt. Viktig å piske godt til smøret er oppløst.
-
- Sett kremen kaldt i kjøleskapet, gjerne til neste dag.
- Pisk kremen med en handmikser til den blir luftig og fin. Bre kremen utover kaken og pynt evt. med hakka sjokolade.
-