Brune pinner må lages hvert år til jul, og jeg pleier å triple oppskriften fordi dette er kaker som går unna. En stor del av de rekker aldri å havne i kakeboksen engang.
[ingredients title=”Ingredienser”]
- 200 gram smør
- 200 gram sukker
- 1 eggeplomme
- 1 ss lys sirup
- 1/2 ts kanel
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ts natron
- 300 gram hvetemel
- 1 eggehvite
- Finhakka mandler
- Sukker eller perlesukker
[/ingredients]
[directions title=”Fremgangsmåte”]
- Smør og sukker piskes godt.
- Bland i eggeplomme, sirup, kanel, vailjesukker, natron og mel. Bland sammen til ei deig.
- Sett deigen i kjøleskapet til neste dag eller noen timer, da er den lettere å jobbe med.
- Del deigen i 4 emner og trill de ut som pølser før de trykkes ut til flate stenger.
- Pensle med sammenpisket eggehvite og strø på mandler og sukker.
- Stekes på 180 grader i 12-15 min.
- Skjæres opp i stenger på skrå med en gang de kommer ut av ovnen.
- La kakene bli helt kalde før du flytter dem, de har lett for å knekke mens de er varme.
- Oppbevares i tett boks.
[/directions]