Brune pinner

verdens beste brune pinner

Brune pinner må lages hvert år til jul, og jeg pleier å triple oppskriften fordi dette er kaker som går unna. En stor del av de rekker aldri å havne i kakeboksen engang.

[ingredients title=”Ingredienser”]

  • 200 gram smør
  • 200 gram sukker
  • 1 eggeplomme
  • 1 ss lys sirup
  • 1/2 ts kanel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts natron
  • 300 gram hvetemel
  • 1 eggehvite
  • Finhakka mandler
  • Sukker eller perlesukker

[/ingredients]

[directions title=”Fremgangsmåte”]

  1. Smør og sukker piskes godt.
  2. Bland i eggeplomme, sirup, kanel, vailjesukker, natron og mel. Bland sammen til ei deig.
  3. Sett deigen i kjøleskapet til neste dag eller noen timer, da er den lettere å jobbe med.
  4. Del deigen i 4 emner og trill de ut som pølser før de trykkes ut til flate stenger.
  5. Pensle med sammenpisket eggehvite og strø på mandler og sukker.
  6. Stekes på 180 grader i 12-15 min.
  7. Skjæres opp i stenger på skrå med en gang de kommer ut av ovnen.
  8. La kakene bli helt kalde før du flytter dem, de har lett for å knekke mens de er varme.
  9. Oppbevares i tett boks.

[/directions]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *