Bacalao er nydelig mat, og veldig greitt å lage til mange. Idag er vi bare tre stykker, men det går også fint 🙂 Da lager jeg så mye at vi kan varme opp igjen en dag. Jeg hadde heller ikke poteter i bacalaoen denne gangen, og da går det fint an å fryse resten også.
Som oftest skiver jeg poteter og legger lagvis sammen med fisk og løk, men idag ble det til at potetene ble kokt ved siden av. Det går fint, og siden det er mye saus, så er det godt å knuse potetene ned i sausen på tallerkenen.
[ingredients title=”Ingredienser”]
- Ca 1 kg utvannet klippfisk
- 3 løk
- 1/2 glass tomatpure
- 2 bokser hermetiske tomater
- 1 paprika
- 1 kinesisk hvitløk
- 2 dl olivenolje
- Ca 3-4 dl vann
- 1 ss tørka basilikum
- 1 ss tørka salvie
- 1 hel rød chili
[/ingredients]
[directions title=”Fremgangsmåte”]
- Ha olje i en stor, vid kjele
- Tilsett tomatpure og hvitløk og la det frese sammen med oljen et par minutter.
- Tilsett vann for å løse opp tomatpureen.
- Legg lagvis finsnitta løk, paprika, fisk oppdelt i litt store biter, hermetiske tomater og evt skiva poteter.
- Legg finkutta chili mellom laga, prøv deg fram på hvor sterk du vil ha den.
- Tilsett basilikum og salvie og la det koke med.
- La bacalaoen småkoke i ca. 30 min.
- Serveres med poteter og kokt brokkoli, evt hvitløksbrød.
[/directions]