I dag fikk jeg tak i fine blomkål, og da passet det godt å lage blomkålsuppe. Perfekt etter en lang dag på jobb, da den lager seg nesten selv.
[ingredients title=”Ingredienser”]
- 2 blomkål
- Ca 1,5 liter vann
- Grønnsaksbuljong eller vanlig kjøttbuljong
- 3 dl fløte
- 1 pakke bacon kuttet i biter
[/ingredients]
[directions title=”Fremgangsmåte”]
- Del blomkålene i mindre biter og kok de møre i vann og buljong. Bruk gjerne bladene og stilken også, men del det opp i biter.
- Ta kjelen av platen når blomkålen er ferdig kokt, mos suppen med en stavmikser til ei tykk suppe. Ta gjerne av noen biter blomkål til å legge i suppen ved servering.
- Sett suppen tilbake på ovnen og tilsett fløten.
- Gi suppen et oppkok.
- Sprøstek bacon og legg det i suppen ved servering.
- Server godt brød til, feks hvitløksbaguetter.
[/directions]