Blomkålsuppe med bacon

I dag fikk jeg tak i fine blomkål, og da passet det godt å lage blomkålsuppe. Perfekt etter en lang dag på jobb, da den lager seg nesten selv.

[ingredients title=”Ingredienser”]

  • 2 blomkål
  • Ca 1,5 liter vann
  • Grønnsaksbuljong eller vanlig kjøttbuljong
  • 3 dl fløte
  • 1 pakke bacon kuttet i biter

[/ingredients]

[directions title=”Fremgangsmåte”]

  1. Del blomkålene i mindre biter og kok de møre i vann og buljong. Bruk gjerne bladene og stilken også, men del det opp i biter.
  2. Ta kjelen av platen når blomkålen er ferdig kokt, mos suppen med en stavmikser til ei tykk suppe. Ta gjerne av noen biter blomkål til å legge i suppen ved servering.
  3. Sett suppen tilbake på ovnen og tilsett fløten.
  4. Gi suppen et oppkok.
  5. Sprøstek bacon og legg det i suppen ved servering.
  6. Server godt brød til, feks hvitløksbaguetter.

[/directions]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *