Viss du er glad i god sjokoladesmak og friske bær, så må du prøve denne kaken. Jeg synes den er kjempegod og ikke for søt. Denne bunnen inneholder ikke mel, og er derfor også godt egnet for de med glutenintoleranse.
[ingredients title=”Ingredienser til brownies”]
- 230 gram smør
- 200 gram mørk sjokolade (helst 70 %)
- 4 egg
- 1,25 dl vann
- 280 gram sukker
- 1 ts vaniljesukker
- 1/4 ts natron
- 30 gram bakekakao
[/ingredients]
[directions title=”Fremgangsmåte”]
- Smelt smør og skokolade over svak varme.
- Ta det av platen når alt er smeltet.
- Tilsett så ett og ett egg og rør godt mellom hvert.
- Tilsett vann.
- Tilsett tilslutt kakao, natron og vaniljesukker. Rør godt sammen.
- Hell røren i ei 24 cm form. Jeg brukte en form der ringen sitter på fatet.
- Stekes på 180 grader i 40 -45 min.
- Avkjøles helt.
- Løsne ringen fra kaken, og evt flytt kaken over på et fat.
[/directions]
[ingredients title=”Ingredienser til bringebærmousse”]
- 3-400 gram bringebær,gjerne frosne
- 75 gram sukker
- 0,5 dl kokende vann
- 4 plater gelatin og vann til bløtlegging
- 3 dl kremfløte
[/ingredients]
[directions title=”Fremgangsmåte”]
- Legg gelatinplatene i kaldt vann ca 10 min.
- Mos bringebærene med en stavmikser eller lignende sammen med sukkeret.
- Press evt blandingen gjennom en sil for å fjerne mest mulig av bringebærsteinene. Jeg gjorde ikke det, synes massen ble bra nok most med stavmikseren, men det er smak og behag.
- Klem vannet av gelatinplatene og løs de opp i det kokende vannet.
- Tilsett det deretter i bringebærmassen.
- Visp kremfløten, pass på at den ikke vispes for mye.
- Vend så bringebærene ned i kremfløten med en slikkepott.
- Sett ringen på kaken igjen, og bre massen utover bunnen.
- Settes kaldt noen timer, gjerne natten over.
- Pynt med bær og pisket krem.
[/directions]