Crispy duck er en av mine favoritter, og i dag lagde jeg det til middag. Gjorde det veldig enkelt, kjøpte kinesiske pannekaker og Hoisinsaus på asiatisk butikk. Det går fint an å lage både pannekakene og sausen selv, men jeg synes at de du kjøper også er gode.
Jeg hadde ei hel and liggende i fryseren, og i dag hadde jeg tid til å tilberede den. Viss du ikke har smakt dette, så anbefaler jeg å prøve 🙂
[ingredients title=”Ingredienser”]
- 1 hel and, eller lårstykker
- Fem kinesiske krydder
- Salt
- 1 appelsin i båter
- 1 glass Hoisinsaus
- 2 pakker kinesiske pannekaker
- 1 agurk
- 6-7 vårløker
[/ingredients]
[directions title=”Fremgangsmåte”]
- Gni anden inn med kinesiske krydder og salt. Kan også bruke bare salt og pepper.
- Del appelsinen i båter og putt den inn i anden. Det setter god smak.
- Stek på rist i ovnen på 180 grader i 2-2,5 timer. Husk å ha en form under anden slik at fettet ikke renner ned i ovnen.
- Strimle opp vårløk og agurk. Bruk en skje til å ta bort det bløte i agurken.
- Varm pannekakene i mikroovnen uten å ta av plasten, Det tar bare noen sekunder.
- Legg ei pannekake på en tallerken.
- Smør Hoisinsaus midt på.
- Legg på agurk, vårløk og finrevet andekjøtt.
- Rull sammen og spis 🙂
[/directions]