Dette er ei kjempegod kake som mi mor pleide å lage. Det er ei stor oppskrift, men den er så god at det vanligvis ikke byr på noe problem å bli kvitt den. Skulle det likevel bli noe til overs, så egner den seg godt til å fryse ned i passende stykker.
Du kan sløyfe vaniljekrem og mandler, kaken blir god likevel.
[ingredients title=”Ingredienser”]
- 6 egg
- 375 gram sukker
- 400 gram hvetemel
- 5 ts bakepulver
- 3 ts vaniljesukker
- 4 ss vann eller saft og skall av en sitron
- 375 gram smelta smør
- 1 pakke ferdig vaniljekrem
- 5 store epler
- Sukker og kanel (ca 150-200 gram sukker)
- Ca 50 gram hakka mandler
[/ingredients]
[directions title=”Fremgangsmåte”]
- Pisk egg og sukker til eggedosis.
- Tilsett mel, vaniljesukker og bakepulver i to omganger og bland forsiktig mellom hver gang.
- Tilsett vann eller sitronsaft/skall.
- Tilsett smelta smør til slutt og bland godt.
- Bre røren utover en stor langpanne.
- Fordel vaniljekremen utover i klatter.
- Bland sukker og kanel i en skål.
- Skrell og del opp eplene i båter og snu dem i sukker/kanel før du legger dem utover kakebunnen.
- Hell resten av sukker/kanelblandingen over kaken.
- Strø over hakka mandler tilslutt.
- Stekes på 190 grader nederst i ovnen ca 40-45 min.
- Serveres med is, piska krem eller bare sånn som den er.
[/directions]