Her er oppskriften på en nydelig eplekake med marengslokk og hakka mandler på toppen. Det er mange gode oppskrifter på eplekaker, og dette er en av de.
[ingredients title=”Ingredienser”]
- 2 eggeplommer
- 1 egg
- 1 dl. sukker
- 3,5 dl.hvetemel
- 1 ts. bakepulver
- 2,5 dl. melk
- 150 gram smelta smør
- 4-5 skrella epler
- 50 gram mandler
- Sukker og kanel til å rulle eplebitene i.
- 2 eggehviter
- 1 dl. sukker
[/ingredients]
[directions title=”Fremgangsmåte”]
- Visp eggeplommer og egg sammen med sukker til eggedosis.
- Tilsett mel og bakepulver vekselsvis sammen med melken, ikke rør mer enn du må.
- Tilsett smelta, avkjølt smør til slutt.
- Hell røren i en rund form på 26 cm.
- Skrell eplene og del de opp i båter.
- Band sukker og kanel sammen i en pose, ca 4 ss sukker og 1 ts kanel, og putt eplene i og bland godt.
- Legg eplene utover kaken.
- Visp eggehviter og sukker stivt, og bre det utover kaken oppå eplene.
- Strø over hakka mandler.
- Stekes på 160 grader i 50-55 min.
[/directions]