Eplekake med marengs

Her er oppskriften på en nydelig eplekake med marengslokk og hakka mandler på toppen. Det er mange gode oppskrifter på eplekaker, og dette er en av de.

[ingredients title=”Ingredienser”]

  • 2 eggeplommer
  • 1 egg
  • 1 dl. sukker
  • 3,5 dl.hvetemel
  • 1 ts. bakepulver
  • 2,5 dl. melk
  • 150 gram smelta smør
  • 4-5 skrella epler
  • 50 gram mandler
  • Sukker og kanel til å rulle eplebitene i.
  • 2 eggehviter
  • 1 dl. sukker

[/ingredients]

[directions title=”Fremgangsmåte”]

  1. Visp eggeplommer og egg sammen med sukker til eggedosis.
  2. Tilsett mel og bakepulver vekselsvis sammen med melken, ikke rør mer enn du må.
  3. Tilsett smelta, avkjølt smør til slutt.
  4. Hell røren i en rund form på 26 cm.
  5. Skrell eplene og del de opp i båter.
  6. Band sukker og kanel sammen i en pose, ca 4 ss sukker og 1 ts kanel, og putt eplene i og bland godt.
  7. Legg eplene utover kaken.
  8. Visp eggehviter og sukker stivt, og bre det utover kaken oppå eplene.
  9. Strø over hakka mandler.
  10. Stekes på 160 grader i 50-55 min.

[/directions]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *