Nå har vi vært ute å fiska torsk, og da synes jeg det passet å lage en god fiskegrateng med mye fisk i. Det blir noe annet enn de man kjøper, der det knapt er fisk i. En kjempefin måte å få i barn fisk på også hvis det er vanskelig ellers. Det ble laget to former av oppskriften, så en ble fryst. Enkelt å ta opp igjen og varme i vannbad i ovnen.
[ingredients title=”Ingredienser”]
- Ca 1,3 kg torsk
- 6 dl tørr makaroni
- Ca 6-7 dl melk
- Ca 3 dl fiskekraft
- 3 ss hvetemel
- 70 gram smør
- 4 egg
- Salt, pepper og karri
- Griljermel
[/ingredients]
[directions title=”Fremgangsmåte”]
- Kok fisken i lettsalta vann, og rensk den.
- Kok makaroni.
- Lag hvit saus, smak sausen til med salt, pepper og karri.
- Visp sammen egga og slå litt avkjølt saus over eggene. Rør godt.
- Slå saus/egg tilbake i kjelen med resten av sausen. Må ikke koke.
- Bland alt sammen og hell det over i to former.
- Dryss over griljermel.
- Stekes i vannbad i stekeovnen på 210 grader i ca 40 min.
- Avkjøl litt før servering.
- Serveres med kokte poteter og gulrøtter og smelta smør.
- NYT!
[/directions]
[directions title=”Fremgangsmåte til hvit saus”]
- Smelt smøret i en kjele.
- Ha i hvetemel og rør sammen.
- Tilsett litt og litt av melk og fiskekraft, rør godt mellom.
- Pass på at sausen ikke svir seg i bunnen, bruk middels varme på platen.
- Spe til du har en litt tykk saus.
- Smak til med salt, pepper og karri.
[/directions]