Fiskegrateng av torsk

Nå har vi vært ute å fiska torsk, og da synes jeg det passet å lage en god fiskegrateng med mye fisk i. Det blir noe annet enn de man kjøper, der det knapt er fisk i. En kjempefin måte å få i barn fisk på også hvis det er vanskelig ellers. Det ble laget to former av oppskriften, så en ble fryst. Enkelt å ta opp igjen og varme i vannbad i ovnen.

[ingredients title=”Ingredienser”]

  • Ca 1,3 kg torsk
  • 6 dl tørr makaroni
  • Ca 6-7 dl melk
  • Ca 3 dl fiskekraft
  • 3 ss hvetemel
  • 70 gram smør
  • 4 egg
  • Salt, pepper og karri
  • Griljermel

[/ingredients]

[directions title=”Fremgangsmåte”]

  1. Kok fisken i lettsalta vann, og rensk den.
  2. Kok makaroni.
  3. Lag hvit saus, smak sausen til med salt, pepper og karri.
  4. Visp sammen egga og slå litt avkjølt saus over eggene. Rør godt.
  5. Slå saus/egg tilbake i kjelen med resten av sausen. Må ikke koke.
  6. Bland alt sammen og hell det over i to former.
  7. Dryss over griljermel.
  8. Stekes i vannbad i stekeovnen på 210 grader i ca 40 min.
  9. Avkjøl litt før servering.
  10. Serveres med kokte poteter og gulrøtter og smelta smør.
  11. NYT!

[/directions]

[directions title=”Fremgangsmåte til hvit saus”]

  1. Smelt smøret i en kjele.
  2. Ha i hvetemel og rør sammen.
  3. Tilsett litt og litt av melk og fiskekraft, rør godt mellom.
  4. Pass på at sausen ikke svir seg i bunnen, bruk middels varme på platen.
  5. Spe til du har en litt tykk saus.
  6. Smak til med salt, pepper og karri.

[/directions]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *