Fiskesuppe med fenikkel og reker

Fiskesuppe av selvfiska fisk smaker aller best. Idag laget jeg fiskesuppe av torsk og lange, og puttet oppi det jeg fant i kjøleskapet. Resultatet blei ei god suppe av de beste råvarene vi kan by på.

[ingredients title=”Ingredienser”]

  • 1 liter fiskekraft
  • Torsk og lange, eller det du har av fisk
  • 1/2 løk
  • 1/2 purre
  • 1 fenikkel
  • 1 pastinakk
  • 2 gulrøtter
  • 1 boks creme fraiche
  • 1 1/2 dl fløte
  • Reker
  • hvitløkspulver

[/ingredients][directions title=”Fremgangsmåte”]

  1. Jeg startet med å koke fisken, la fisken til side og silte fiskekraften. Det vil alltid ligge igjen rester av skinn og kanskje bein i kraften, og det vil vi ikke ha med.
  2. Skjær grønnsakene i fine strimler eller biter, og ha de opp i kraften.
  3. Kok til grønnsakene er møre.
  4. Tilsett creme fraiche og fløte og småkok noen minutter til.
  5. Smak til med hvitløkspulver og evt mer salt.
  6. Rensk rekene og ha dei i til slutt, skal ikke kokes.
  7. Server med godt brød til.

[/directions]

Jeg laget foccaciabrød og serverte til suppen, og det passet godt. Kjempegodt å dyppe brødet i suppen og spise. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *