Fiskesuppe av selvfiska fisk smaker aller best. Idag laget jeg fiskesuppe av torsk og lange, og puttet oppi det jeg fant i kjøleskapet. Resultatet blei ei god suppe av de beste råvarene vi kan by på.
[ingredients title=”Ingredienser”]
- 1 liter fiskekraft
- Torsk og lange, eller det du har av fisk
- 1/2 løk
- 1/2 purre
- 1 fenikkel
- 1 pastinakk
- 2 gulrøtter
- 1 boks creme fraiche
- 1 1/2 dl fløte
- Reker
- hvitløkspulver
[/ingredients][directions title=”Fremgangsmåte”]
- Jeg startet med å koke fisken, la fisken til side og silte fiskekraften. Det vil alltid ligge igjen rester av skinn og kanskje bein i kraften, og det vil vi ikke ha med.
- Skjær grønnsakene i fine strimler eller biter, og ha de opp i kraften.
- Kok til grønnsakene er møre.
- Tilsett creme fraiche og fløte og småkok noen minutter til.
- Smak til med hvitløkspulver og evt mer salt.
- Rensk rekene og ha dei i til slutt, skal ikke kokes.
- Server med godt brød til.
[/directions]
Jeg laget foccaciabrød og serverte til suppen, og det passet godt. Kjempegodt å dyppe brødet i suppen og spise. 🙂