Jeg liker så godt den greske maten, og idag fikk jeg lyst til å lage noe jeg synes er veldig godt. Kanskje du også liker det 🙂
[ingredients title=”Ingredienser til Grillspyd”]
- 2 pakker kjøttdeig
- 2 ts salt
- 2 egg
- 1/2 finhakka kinesisk hvitløk eller 3-4 fedd vanlig hvitløk
- 1 ss finhakka soltørka tomater
- 2 ss griljermel
- salt og pepper
[/ingredients][ingredients title=”Ingredienser Tzatziki”]
- 3 dl tyrkisk yoghurt
- 1 slangeagurk
- 1/4-1/2 kinesisk hvitløk eller 1-2 fedd vanlig hvitløk
- 1/2 salt
- saften fra 1/4 lime
[/ingredients][directions title=”Fremgangsmåte Tzatziki”]
- Begynn med å raspe agurken på det groveste på råkostjernet
- Hell det over i et dørslag og dryss over salt og la det stå og renne av seg ca 15-20 min. Dette er viktig da agurken inneholder mye vann og den vil gjøre tzatzikien veldig tynn viss den ikke får rent av seg.
- Press ut så mye vann du klarer fra agurken og ha det over i yoghurten sammen med hvitløk og limesaft.
- Bland god sammen og la stå en stund før servering. Den blir bare bedre av å stå noen timer.
[/directions][directions title=”Fremgangsmåte til grillspyd”]
- Bland alle ingrediensene sammen i en bolle.
- Finn frem grillspyd og pakk en passe mengde deig rundt og legg de på et stekebrett.
- Stekes i stekeovnen på 200 grader i ca 10-12 minutt, alt etter hvor store de er.
[/directions]
Jeg liker å bruke krydder i maten, og når jeg er ute å reiser, så kjøper jeg alltid med meg hjem krydder fra det landet jeg er i. Jeg hadde krydder til greske kjøttboller som jeg hadde i grillspydene og jeg hadde krydder til tzatziki som jeg tok litt av ned i tzatzikien. Jeg har valgt å ikke skrive det i oppskriften siden jeg regner med at mange ikke har slike krydder. Det går helt fint å uten også 🙂 Jeg serverte dette sammen med gresk salat og couscous. Et smakfullt og godt måltid 🙂