Gulrotsuppe med chili

Ingenting er som ei varm suppe på en kald dag. Utrolig god, og ingrediensene er sånne som jeg nesten alltid har liggende. Jeg piffet suppen opp med bacon, men det er ikke nødvendig.  Suppen smaker godt alene. Her er oppskriften :

[ingredients title=”Ingredienser”]

  • 5 store gulrøtter
  • 1 løk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • En bit fersk ingefær
  • 1 liten chili
  • Smør
  • 1,2 liter kraft
  • 1,5 dl fløte
  • Evt salt

[/ingredients]

[directions title=”Fremgangsmåte”]

  1. Kutt opp gulrot, løk, hvitløk, ingefær og chili.
  2. Stekes i pannen et par minutter.
  3. Tilsett vann og la det koke ca 15 -20 min.
  4. Bruk stavmikseren og mos alt til en tykk suppe.
  5. Tilsett fløten og kok opp.
  6. Smak til med mer salt evt.

[/directions]

Du bestemmer selv hvor mye chili du vil ha i. Jeg er glad i chili, og liker mat med sting i, men det er det ikke alle som gjør. Ingefær er også litt sterkt, så det er opp til hver enkelt hvor mye en vil ha i, kanskje det er greitt å prøve seg litt fram. Ihvertfall ble dette ei god suppe 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *