Her kan du lese av overskriften hva som ventes. En nydelig gratinert pastarett med fløte, ost og mye annet godt.
[ingredients title=”Ingredienser”]
- Pasta til 4 personer
- 2 store kyllingfileter
- 1 boks bogskinke
- Salt og pepper
- Smør
[ingredients title=”Ingredienser til ostesaus”]
- 30 gram smør
- 2 1/2 ss mel
- 2 1/2 dl melk
- 2 1/2 dl matfløte
- 2 1/2 dl revet ost
- 1 ss chilisaus
- Salt
[directions title=”Fremgangsmåte til ostesaus”]
- Smelt smør i en kjele.
- Ha i mel og rør godt sammen.
- Tilsett melk og fløte, og la det koke opp på svak varme.Pass på at det ikke svir seg, så rør hele tiden.
- Smak til med salt og pepper før du har i chilisausen.
- Ha i revet ost til slutt og la den smelte inn i sausen.
[directions title=”Fremgangsmåte”]
- Start med å koke pasta til 4 personer
- Strimle opp kyllingen, krydre med salt og pepper og stek på stekepanne
- Strimle opp bogskinken
- Legg alt sammen i en ildfast form og hell ostesausen over.
- Stekes ved 220 grader, midt i ovnen ca 15 min. til retten er gyllen på toppen.
[/directions]
Dette er en mektig rett, så det smaker godt med en lett salat til. Jeg brukte revet ost i sausen, men det går helt fint å bruke ferskost i beger også, da får du den smaken du vil. Selv med chilisaus i, så ble ikke retten sterk. Derfor passer den til hele familien, også de minste 🙂
[/ingredients]