Indisk curry

Middag

Her er oppskrift på en nydelig indisk gryte.  Den er mild i smaken, så ønsker du mer sting, så er det bare å tilsette mer currypaste. Ingredienser 1 kg strimla svinekjøtt Smør til steking Salt og pepper 1 finhakka løk 2 kinesiske hvitløker 30 gram fersk ingefær 2 bokser kokosmelk 1/2 boks creme fraiche 4 […]

Her er oppskrift på en nydelig indisk gryte.  Den er mild i smaken, så ønsker du mer sting, så er det bare å tilsette mer currypaste.

Ingredienser

  • 1 kg strimla svinekjøtt
  • Smør til steking
  • Salt og pepper
  • 1 finhakka løk
  • 2 kinesiske hvitløker
  • 30 gram fersk ingefær
  • 2 bokser kokosmelk
  • 1/2 boks creme fraiche
  • 4 ts curry paste
  • 1-2 ts spisskummen
  • 1 liten kinakål
  • Sukkererter

Fremgangsmåte

  1. Stek kjøttet og krydre med salt og pepper.
  2. Tilsett finhakka løk, hvitløk og ingefær og la det steke med.
  3. Tilsett curry paste og bland godt.
  4. Tilsett kokosmelk, creme fraiche og spisskummen. Kok i 5-6 min.
  5. Tilsett finkutta kinakål og oppdelte sukkerter helt mot slutten.
  6. Server med kokt ris og gjerne nanbrød til.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.