I dag er det bursdag i heimen, og jubilanten ønsket seg kefirkake. Det er noe av det enkleste jeg kan lage og så smaker kaken utrolig godt. Ønsket ble innfridd, og bursdagsbarnet ble veldig fornøgd 🙂 Kaken inneholder ikke egg, så den er fin for de som ikke tåler egg også.
[ingredients title=”Ingredienser til kake”]
- 6 kopper mel
- 4 kopper sukker
- 3 ts natron
- 4 ts kanel
- 1 liter kefir
- 1 kopp smelta smør
[/ingredients]
[ingredients title=”Ingredienser til fyll”]
- 100 gram smelta smør
- 250 gram melis
- 2 ss kakao
- 2 ts vaniljesukker
- 6 ss sterk kaffi
[/ingredients]
[directions title=”Fremgangsmåte til kake”]
- Bland alle ingredienser unntatt smør.
- Rør sammen i en bolle, enten for hånd eller med mikser.
- Rør inn avkjølt smelta smør til slutt.
- Hell røren i en langpanne.
- Stekes nederst i ovnen på 200 grader ca 45 min.
[/directions]
[directions title=”Fremgangsmåte til fyllet”]
- Smelt smøret.
- Bland i de andre ingrediensene og rør sammen.
- Ha fyllet på kaken mens den ennå er varm.
- Server og nyt !
[/directions]
Kaken er kjempegod, og har vært en favoritt i familien i mange år. Det hender at jeg bytter ut kanel med kakao i selve kaken, det går godt an 🙂