En lettvint og god middag som du kan forberede i god tid, også dagen før.
Jeg synes det er så greitt med middager som kan gjøres nesten ferdige og bare varmes opp eller ta seg en liten tur inn i ovnen før den skal spises.
Jeg serverte makaroni ved siden av fordi det var det jeg hadde i skuffen, men her kan du servere det du vil til, feks ris, pasta eller godt brød.
Ingredienser
- 400 g kjøttdeig
- 1 squash
- ca 100 gram revet ost
- 1 finhakka løk
- 2 hvitløksfedd
- 1 boks hermetiske tomater
- 1 dl fløte
- 1/2 chili, eller prøv deg fram
- salt og pepper
- 2 ts oregano
Fremgangsmåte
- Stek kjøttdeigen sammen med løken.
- Tilsett hvitløken og la det steke med.
- Tilsett hermetiske tomater, fløte, oregano, chili, salt og pepper, og la det småkoke ca 10 min.
- Legg 1/3 av sausen i en ildfast form.
- Skjær squashen opp i skiver og legg ca halvparten over kjøttsausen.
- Legg over ca halvparten av den revne osten, før resten av kjøttsausen helles over.
- Resten av squashen legges på toppen sammen med revet ost.
- Stekes ca 40 min. på 220 grader i ovnen.