KJØTTDEIG-GRATENG MED TOMAT OG SQUASH

Middag

En lettvint og god middag som du kan forberede i god tid, også dagen før. Jeg synes det er så greitt med middager som kan gjøres nesten ferdige og bare varmes opp eller ta seg en liten tur inn i ovnen før den skal spises. Jeg serverte makaroni ved siden av fordi det var det […]

En lettvint og god middag som du kan forberede i god tid, også dagen før.

Jeg synes det er så greitt med middager som kan gjøres nesten ferdige og bare varmes opp eller ta seg en liten tur inn i ovnen før den skal spises.

Jeg serverte makaroni ved siden av fordi det var det jeg hadde i skuffen, men her kan du servere det du vil til, feks ris, pasta eller godt brød.

Ingredienser

  • 400 g kjøttdeig
  • 1 squash
  • ca 100 gram revet ost
  • 1 finhakka løk
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 dl fløte
  • 1/2 chili, eller prøv deg fram
  • salt og pepper
  • 2 ts oregano

Fremgangsmåte

  1. Stek kjøttdeigen sammen med løken.
  2. Tilsett hvitløken og la det steke med.
  3. Tilsett hermetiske tomater, fløte, oregano, chili, salt og pepper, og la det småkoke ca 10 min.
  4. Legg 1/3 av sausen i en ildfast form.
  5. Skjær squashen opp i skiver og legg ca halvparten over kjøttsausen.
  6. Legg over ca halvparten av den revne osten, før resten av kjøttsausen helles over.
  7. Resten av squashen legges på toppen sammen med revet ost.
  8. Stekes ca 40 min. på 220 grader i ovnen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.